Події

✅На Буковині пройшли командно-штабні тренування з проведенням радіаційної р…

На Буковині пройшли командно-штабні тренування з проведенням радіаційної розвідки та використанням системи RSI

2 серпня Голова ДСНС України Андрій Даник відвідав Чернівецьку область, де пройшли практичні відпрацювання заходів з підготовки та проведення повітряної та наземної радіаційної розвідки з використанням системи RSI.

Ця система має інноваційний функціонал та дає можливість більш ефективного прогнозування радіаційних загроз, що є важливим кроком у її подальшому використанні в реальних умовах.

За легендою навчань на АЕС однієї з країн-партнерів, виникла надзвичайна ситуація, в наслідок якої виникла потреба у проведенні наземної та повітряної радіаційної розвідки для прогнозування можливих наслідків НС.

????У ході тренувань групою управління, під керівництвом заступника Голови Романа Примуша, відпрацьовано складання маршрутів проведення повітряної та наземної радіаційної розвідки, передачу інформації в режимі реального часу до пересувного пункту управління, обробку і аналіз отриманих даних та підготовлено рекомендації місцевим органам виконавчої влади щодо захисту населення при радіаційній загрозі.

✔️Підбиваючи підсумки тренувань Андрій Даник зазначив що, рятувальники щодня не лише удосконалюють свої навички, а й крокують у ногу з сучасними цифровими трансформаціями, які на професійному рівні дають змогу бути на крок попереду найскладніших загроз сучасного світу.

???? СайтFbTwInstaYouTube

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven + 17 =

Back to top button