Україна

З початку доби відбулося 76 боєзіткнень – Генштаб


З початку доби відбулося 76 боєзіткнень - Генштаб

На Покровському напрямку Сили оборони стримують натиск військ РФ і відбили 16 атак, чотири боєзіткнення тривають.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 16.00 суботи, 3 серпня.

Повідомляється, що від початку доби відбулося 76 бойових зіткнень.

“Від цинічних обстрілів з території Російської Федерації і далі потерпають прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей. Від вогню артилерії та мінометів постраждали райони населених пунктів Карповичі, Дружба, Уралове та Михальчина Слобода. До того ж росіяни завдали два авіаційні удари п’ятьма КАБами по Локні та Миропіллю”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що під постійним бомбардуванням авіації противника перебуває Харківщина.

“З початку доби з боку російських міст Бєлгород та Шебекіно росіяни завдали два авіаудари із використанням трьох КАБів. Цілили у райони населених пунктів Ізбицьке та Липці. Крім того, на Харківському напрямку росіяни здійснили три атаки поблизу Глибокого та Вовчанська, де триває одне боєзіткнення”, – повідомляють у Генштабі.

На Куп’янському напрямку ворог 11 разів проводив наступальні дії неподалік Синьківки, Колесниківки, Новоосинового, Глушківки, Андріївки, Берестового та Стельмахівки. Вісім атак – зупинено, три – тривають.

На Лиманському напрямку загарбницька армія п’ять разів атакувала позиції наших захисників біля Макіївки, Невського та Тернів. Чотири бої завершено, один – триває.

Росіяни бомбардували двома КАБами територію Серебрянського лісу та вдарили 15 НАРами у район Макіївки.

На Сіверському напрямку впродовж дня ворог наступав поблизу Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки та Івано-Дар’ївки. У результаті боєзіткнень – зазнав поразки.

На Краматорському напрямку противник здійснив шість штурмових дій неподалік Васюківки, Часового Яру та Андріївки. Сили оборони відбили половину атак, ще три – тривають.

На Торецькому напрямку окупанти збільшили кількість атак до 14 – наступали біля Залізного, Нью-Йорка, Торецька та Північного. Одинадцять боїв завершено, ще три – тривають.

Сьогодні ворожі війська завдали по п’ять авіаударів по Торецьку і в районі Гродівки.

На Покровському напрямку росіяни здійснили штурмові дії у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоселівка Перша, Желанне, Сергіївка, Пантелеймонівка, Новоолександрівка, Межове, Карлівка та Калинове. Сили оборони стримують натиск військ РФ і відбили 16 атак, чотири боєзіткнення тривають. Втрати противника на цьому напрямку уточнюються.

На Курахівському напрямку загарбники чотири рази атакували поблизу Красногорівки, Костянтинівки, Георгіївки та Парасковіївки. Два бої досі тривають.

На Времівському напрямку противник тричі штурмував оборонні рубежі українців поблизу Водяного, Костянтинівки та Роздольного. Дві атаки зупинено, одна – триває.

На Оріхівському напрямку ворог не мав успіху атакуючи наші позиції неподалік Роботиного.

На інших напрямках фронту ситуація без особливих змін.

Раніше повідомлялоя, що ЗСУ відбили понад 120 атак за добу

Генштаб підтвердив ураження аеродрому Морозовськ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − two =

Back to top button