Події

✍️Кабінетом Міністрів України схвалено розроблений МВС законопроєкт, який в…

Forwarded From МВС України

✍️Кабінетом Міністрів України схвалено розроблений МВС законопроєкт, який вдосконалює питання щодо застосування електрошокерів поліцейськими

???? Як повідомив заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий, проєкт Закону пропонує розширити перелік підстав для застосування електрошокерів поліцейськими під час затримання правопорушників, зокрема тих, які підозрюються в учиненні кримінального правопорушення та чинять опір або фізичну протидію поліцейському чи намагаються втекти.

Окрім того, законопроєкт також пропонує ввести заборону на використання електрошокових пристроїв в ділянці голови, шиї та статевих органів.

Важливо зазначити, що електрошокери — це ефективний та відносно безпечний засіб, який дозволяє поліцейським контролювати ситуацію та проводити арешт з меншим ризиком травмування всіх учасників події, на відміну від вогнепальної зброї.

Ці спецзасоби є на озброєнні поліції у понад ста країнах світу. Більшість з них — це держави розвиненої демократії, де питання захисту прав людини у пріоритеті.

Продовжуємо працювати задля створення безпечного середовища для кожного!

????????Підписатися | Міністр | МВС | Гвардія наступу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × five =

Back to top button