Події

Арештовано майно на понад 1 млрд грн довіреної особи президента-втікача За пр…

Арештовано майно на понад 1 млрд грн довіреної особи президента-втікача

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора довіреній особі президента-втікача та трьом його спільникам повідомлено про підозру у фінансуванні та матеріальному забезпеченні діяльності терористичної організації «днр» (ч. 3 ст. 258-5 КК України).

????За клопотанням прокурорів на всі активи екснардепа, загальна сума яких становить понад 1 млрд грн, накладено арешти. Мова йде про банківські рахунки, квартири у Києві, будинок та землю поблизу столиці, корпоративні права, а також 7 авто преміум класу.

????За даними слідства, екснардеп від «Партії регіонів» разом із спільниками розробили злочинний план. Він полягав у створенні за законодавством так званої «днр» юридичної особи у тимчасово окупованому місті Горлівка, а також у відновленні виробництва та постачанні медпрепаратів до закладів «міністерства охорони здоров’я днр».

????У 2015 році підозрювані знайшли зв’язки у політичному колі «днр» та відновили господарську діяльність підприємства з виробництва ліків на окупованій території. Вони забезпечують аптеки псевдореспубліки медикаментами та постачають знеболювальні для аптечок і військових шпиталів країни-агресора під час повномасштабного вторгнення.

????Сплачуючи визначені «податки» до бюджету «днр» через «центральний республіканський банк», підозрювані здійснюють фінансування терористичної організації.

????Екснардеп виїхав за кордон ще до початку повномасштабного вторгнення, двоє з його спільників перебувають на тимчасово окупованій частині Донеччини та продовжують управляти нелегальним бізнесом.

????Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід – СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 20 =

Back to top button