Україна

Раді рекомендували підтримати законопроєкт про заборону УПЦ МП


Раді рекомендували підтримати законопроєкт про заборону УПЦ МП

Голова Комітету Микита Потураєв наголосив, ухвалення цього закону стане одним із доленосних рішень для розвитку Незалежної України.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики переглянув висновок до проєкту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій за реєстр. №8371, який унеможливлює в Україні діяльність релігійних організацій, що мають звʼязки з РФ. Про це інформує пресслужба Верховної Ради у четвер, 18 липня.

До другого розширили редакції деяких норм документа, зокрема у статті 3 тепер мовиться:

“Зважаючи на те, що російська православна церква є ідеологічним продовженням режиму держави-агресора, співучасницею воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що здійснюються від імені російської федерації та ідеології “русского міра”, діяльність російської православної церкви в Україні заборонена”.

Своєю чергою, голова Комітету Микита Потураєв наголосив, ухвалення цього закону стане одним із доленосних рішень для розвитку Незалежної України.

Зауважимо, Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) має бути повністю забороненою в Україні, вважає більшість українців. Про це свідчить опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

“Купував дрони для окупантів”: протоієрею УПЦ МП з Криму повідомили підозру

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − 12 =

Back to top button