Події

Директора підприємства, якого БЕБ підозрює у привласненні понад 2 млн грн, взял…

Директора підприємства, якого БЕБ підозрює у привласненні понад 2 млн грн, взяли під домашній арешт

Детективи БЕБ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюють досудове розслідування за фактом привласнення державних коштів під час укладення договору на постачання продуктів для військової адміністрації. Наразі суд обрав керівнику компанії запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Встановлено, що на початку повномасштабного вторгнення компанія, всупереч діючим заборонам ввозити такий вид товару з Туреччини в Україну, уклала договір на постачання м’ясної продукції на загальну суму 35 млн грн та отримала передоплату.
Надалі, службові особи перерахували кошти на рахунок афілійованої іноземної компанії. У такий спосіб вони заволоділи бюджетними коштами у сумі понад 2 млн грн. Для цього директор товариства залучив до злочинної схеми третіх осіб, зокрема головного бухгалтера.
На момент повідомлення про підозру товар за договорами не був поставлений, а отримані кошти – не повернуті.
Детективи БЕБ провели обшуки за місцем знаходження товариства і місць проживання фігурантів та виявили бухгалтерську документацію, чорнові записи, факсиміле підписів, печатки українських та іноземних компаній.
Наразі на рахунки компанії накладено арешти. Головному бухгалтеру повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – застава у розмірі понад 500 тис. грн.
Місцеперебування директора, який раніше був оголошений в міжнародний розшук, встановлено, ухвалою слідчого судді йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Слідство триває.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button