Події

​​‍ Реформування системи підготовки кадрів у сфері кібербезпеки: розроблені …

​​????‍???? Реформування системи підготовки кадрів у сфері кібербезпеки: розроблені проєкти 15 нових професійних стандартів

Держспецзв’язку продовжує роботу над посиленням кадрового потенціалу у сфері інформаційної та кібербезпеки. Фахівці за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» розробили профстандарти ще для 15 нових професій, а саме:

???? Конструктор систем кібербезпеки,

???? Фахівець з підтримки інфраструктури кіберзахисту,

???? Аналітик загроз безпеки,

???? Фахівець з реагування на інциденти кібербезпеки,

???? Фахівець з криптографічного захисту інформації,

???? Фахівець з технічного захисту інформації,

???? Фахівець із кібердосліджень та розробок систем безпеки,

???? Фахівець з планування політики та стратегії кібербезпеки,

???? Кібероператор,

???? Уповноважений з авторизації безпеки,

???? Аналітик з оцінки вразливостей,

???? Фахівець з тестування систем захисту інформації,

???? Аудитор інформаційних технологій (з кібербезпеки),

???? Фахівець з оцінки заходів захисту інформації (кібербезпеки),

???? Керівник структурного підрозділу з питань безпеки інформації та кіберзахисту,

???? Проєкти профстандартів оприлюднені на офіційному сайті Держспецзв’язку для публічного обговорення – зауваження, пропозиції можна надсилати до 20 вересня.

???? «Після обговорення нові профстандарти будуть затверджені та внесені до Реєстру кваліфікацій. Після чого їх можна буде використовувати для оцінювання відповідності рівня знань, умінь та навичок фахівців встановленим вимогам та актуальним потребам, для підвищення кваліфікації працівників тощо. Також профстандарти мають лягти в основу вдосконалених освітніх програм закладів вищої освіти», – зазначає заступник голови Держспецзв’язку Олександр Потій.

???? Нагадаємо, від 2021 року Держспецзв’язку працює над реформуванням системи підготовки кадрів у сфері кібербезпеки з урахуванням вимог сучасного ринку, а також найкращих міжнародних підходів та досвіду. До державного класифікатора професій вперше за багато років були додані зміни та нові професії у галузі кібербезпеки та інформаційної безпеки. Загалом тепер їх у класифікаторі 27. Минулого року були розроблені та затверджені перші шість нових професійних стандартів у галузі кібербезпеки.

Back to top button