Події

Андрій Костін на щорічній конференції ІBA: Ми повинні працювати спільно, викори…

Андрій Костін на щорічній конференції ІBA: Ми повинні працювати спільно, використовуючи кожен канал і кожну можливість для забезпечення відповідальності і справжньої справедливості. Заради всіх жертв і постраждалих від війни в Україні та воєн в усьому світі

????Генеральний прокурор Андрій Костін виступив на щорічній конференції Міжнародної асоціації правників (ІBA). Вона об’єднала провідних світових експертів у галузі права для обговорення нагальних проблем міжнародного правопорядку та пошуку шляхів їх вирішення.

????Андрій Костін взяв участь у панелі у форматі діалогу з виконавчим директором IBA Марком Еллісом.

????Під час виступу Генпрокурор наголосив, що протягом останніх двох десятиліть кричущі порушення росією міжнародного права залишалися практично без відповіді. Результатом безкарності стала повномасштабна агресія проти України.

????Ця війна – не просто конфлікт між двома країнами. Це глобальна війна проти основоположних законів, принципів та цінностей цивілізованого світу. У цій глобальній битві Україна є фронтиром Європи, і навіть більше – фронтиром сучасної цивілізації,підкреслив Андрій Костін.

????Наш обов’язок перед майбутніми поколіннями полягає не лише в тому, щоб закінчити цю війну, а й у тому, щоб запобігти війнам і конфліктам у майбутньому, – додав він.

????Генпрокурор зазначив, що єдиним дієвим стримуючим фактором для цього стане судовий вирок путіну. І Спеціальний міжнародний трибунал щодо злочину агресії є єдиним дієвим механізмом, аби цей вирок став реальністю.

????Ми можемо дискутувати щодо юридичних аспектів, але головна мета у нас єдина: забезпечити, щоб міжнародний порядок, заснований на правилах, вистояв та продовжував діяти. Саме тому ми повинні працювати спільно, використовуючи кожен канал і кожну можливість для забезпечення відповідальності і справжньої справедливості. Заради всіх жертв і постраждалих від війни в Україні та воєн в усьому світі, – констатував Андрій Костін.

Back to top button