Ексклюзивне

Депутатка з драконом на спині: Анна Скороход здивувала екстравагантним вбранням (фото)

Народний депутат Анна Скороход 18 травня прийшла до Верховної Ради в доволі екстравагантному одязі. Як повідомляє кореспондент 1News, Скороход була вдягнена у яскраво-червоний атласний піджак з вишитим на спині драконом.

На вишивці крилатий дракон випускає полум’я над будинком Верховної Ради, який легко упізнається по колонам та тризубу.

Як розповіла народна депутатка в коментарі «Обозревателю», піджак був пошитий на замовлення. За її словами, даний принт «у багатьох культурах світу символізує потужну силу, мудрість і знання».

На думку Скороход, це саме те, що вкрай необхідно парламенту і багатьом депутатам, які не пройшли випробування мідними трубами.

«А ще дракон – це завжди символ боротьби добра зі злом. Я завжди стояла на стороні українців, і так само до останнього буду відстоювати їхні інтереси під куполом Верховної Ради», – додала Скороход.

Зазначимо, що найбільш різноманітна символіка дракона в китайській культурі. На Сході Дракон уособлює стихійні сили світобудови, як милостиві, так і руйнівні. Він символізує хаос, все приховане, потенційне, неприборкану природу. Дракон також уособлює мудрість та знання.

фото Андрій Якобчук

За останні декілька місяців Анна Скороход значно змінила свій імідж.

Вона стала часто заплітати коси у стилі Юлії Тимошенко, робити завивку волосся, а також вдягати яскраві костюми.

На початку депутатської кар’єри Скороход одягалась значно скромніше та надавала перевагу розпущеному волоссю.

Додамо, що на парламентських виборах Анна Скороход пройшла за списками «Слуги народу». Але вже у листопаді її виключили з фракції «Слуги народу».

14 листопада Скороход звинуватила владу у затриманні свого цивільного чоловіка Олексія Алякіна через її голосування всупереч позиції фракції.

«Сьогодні за мої політичні уподобання, мої політичні бачення і за те, що я не голосувала так, як мені вказувала фракція, за дорученням одного з замів (голови) Адміністрації президента, одного з замів генерального прокурора Каська… мого чоловіка було затримано незаконно», – заявила Скороход з трибуни Верховної Ради.

«Підставою стали мої голосування в залі, відстоювання державної власності ГТС, а також червона кнопка проти відкриття ринку землі», – стверджує вона.

В той же час голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив: «Шановні колеги, давайте будемо речі називати своїми іменами. Якщо ви зараз зайдете в Google і цивільного чоловіка пані Скороход загуглите просто – ви все зрозумієте. Ми як політична партія до цього не маємо жодного відношення. Ми зараз не знаємо, в чому справа (з чоловіком Скороход Олексієм Алякіним – ред.). Але те, що пані Скороход неодноразово зверталася до народних депутатів і пропонувала грошову матеріальну допомогу – це є факт».

Як писало 1News, в грудні 2019 року Анну Скороход викликали на допит до Національного антикорупційного бюро України. Мета зустрічі – допит у кримінальному провадженні, пов`язаному з можливими виплатами депутатам грошових коштів у конвертах.

Чоловік Анни Скороход Олексій Алякін був громадянином Росії, однак в 2013 році отримав українське громадянство. Щоправда, повідомлялось, що на початку 2019 року український паспорт у нього забрали.

При цьому в декларації Скороход зазначається, що її чоловік є громадянином України.

Алякін – власник ТОВ «Будівельний комбінат «Прогрес», його, за даними «Української правди»,  пов’язують із російським олігархом Павлом Фуксом.

У 2013 році Алякін в РФ оголосив себе банкрутом. Його заборгованість перед кредиторами досягла суми в 500 млн рублів.

У тому ж році Алякін виїхав з Росії до України й отримав українське громадянство. Заснував будівельну компанію «Прогрес Буд», зареєстровану в Борисполі.

У грудні 2015 року Тверський райсуд Москви санкціонував заочний арешт Алякіна за звинуваченням в організації розкрадання з банку «Пушкіно» близько 10 млрд рублів.

24 вересня 2015 року його оголосили у федеральний розшук у Росії, а 20 листопада того ж року його прізвище з’явилося в базі Інтерполу.

9 червня 2018 року Алякіна затримали співробітники Служби безпеки України на вимогу російських органів, він перебував під екстрадиційним арештом у СІЗО, але в листопаді 2018 року за станом здоров’я запобіжний захід йому змінили на домашній арешт.

15 листопада 2019 року Шевченківський районний суд Києва застосував домашній арешт у нічний час як запобіжний захід до чоловіка народної депутатки від «Слуги народу» Анни Скороход Олексія Алякіна, який перебуває в міжнародному розшуку.

1News

Back to top button