Цікаве

Пухирчасті чебуреки, як у Чебуречній! Відкриваю секрет ідеальних чебуреків! Тісто бомба!

Сьогодні моє сімейство захотіло якусь випічку, коли я запропонувала чебуреки всі зраділи, а для мене це не складна справа, тісто настільки класне, що з ним працювати одне задоволення, не липне до рук, розкочується ідеально!

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно – 3 скл.
  • вода гаряча – 1 скл.
  • рослинна олія – 2 ст. л.
  • сіль – 1/2 ст. л.

Начинка:

  • фарш м’ясний – 500 г
  • вода – 120 мл
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль, перець – за смаком
  • рослинна олія для смаження

Приготування:

Тісто:

Для початку всипаю в миску 1 склянку борошно, вливаю склянку крутого окропу і перемішую вінчиком або лопаткою.

Солю, вливаю олію, всипаю решту борошна і замішую тісто руками, акуратно, спочатку воно буде липнути до рук, але після замішування стане м’яким і перестане липнути.

Тісто накриваю харчовою плівкою і залишаю хвилин на 30.

Начинка:

У фарш додаю нарізану на маленькі шматочки цибулю, солю, перчу, вливаю холодну воду і гарненько перемішую. Вода у фарші необхідна, у процесі смаження всередині чебурека утворюється бульйон і фарш встигає приготуватися, без води начинка буде суха і може не до кінця приготуватися.

Тісто скачую в ковбаску і нарізаю на частини, розмір залежить від того, якого розміру будуть чебуреки. Прикриваю заготовки плівкою, щоб тісто не обвітрилося.

Розкачую шматочки тіста в тонкі коржі. Викладаю на одну половинку фарш, накриваю другою половинкою.

Защіпаю краї. У мене для цього є спеціальне фігурне пристосування, для обрізання країв, але можна закріпити виделкою. Ось такі симпатичні чебуреки готуються до смаження.

Розігріваю сковорідку з великою кількістю рослинної олії. Обсмажую чебуреки до рум’яності на режимі вище середнього з двох боків, потім викладаю на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб стекла зайва олія.

Смачного!

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 + 4 =

Back to top button