Події

До 15 років позбавлення волі засуджено експрацівника Укроборонпрому за держзра…

До 15 років позбавлення волі засуджено експрацівника Укроборонпрому за держзраду

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури колишнього співробітника ДК «Укроборонпром» визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що у 2022 році співробітник підприємства оборонного комплексу перейшов на бік ворога для виконання завдання спецслужб рф щодо збору та передачі деталізованих відомостей військового характеру.

Під час оборони Київщини, навесні 2022 року, засуджений передав кураторові – посередникові міністерства оборони рф – інформацію про результати ракетних й артилерійських обстрілів столиці та прилеглих територій.

Після ракетних ударів по житлових будинках киян чоловік надіслав фотографії з місця ураження, зображення пошкоджених конструкцій з точною адресою та фрагментів боєприпасів, якими було завдано удар.

Крім того, він неодноразово повідомляв ворогові детальні відомості про позиції, чисельність і маршрути пересування Сил оборони України, а також розташування блокпостів, інженерних укріплень та складів озброєння на Київщині.

Отримані дані представники рф використовували для завдавання нових ударів по українських позиціях.

Протиправні дії засудженого викрили на початку 2023 року.

На вирок суду він чекав під вартою. У суді свою вину не визнав.

Досудове розслідування – Управління СБУ у Вінницькій області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 3 =

Back to top button