Україна

Умеров зробив заяву щодо відставок у командуванні ЗСУ


Умеров зробив заяву щодо відставок у командуванні ЗСУ

Умеров пообіцяв, якщо питання про відставку виникнуть “він вийде з цим питанням і розповість про ситуацію”.

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що питання щодо відставок у командуванні Збройних сил не обговорюється. Про це він сказав під час спільної пресконференції з латвійським колегою Андрісом Спрудсом.

Відповідаючи на питання, чи планується відставка головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного або командувача Об’єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва, міністр зазначив, що у військовій компоненті завжди бувають зміни, а у військовому керівництві завжди є перехідні речі.

“У цьому плані питання таке не стоїть. Я знаю, розгойдують його внутрішньо і зовні”, – заявив Умєров.

Він додав, що сьогодні разом із Залужним вітав українських військових на східному напрямку. За словами міністра оборони, він уже жартує з головнокомандувачем на тлі чуток про його відставку.

“Якщо будуть такі питання – повідомлятиму. Термінових таких питань немає. Були перехідні з деякими командувачами. Я завжди запитував у Валерія Федоровича, якщо ці перехідні питання щодо деяких людей були, які рекомендації, кого ми можемо (призначити – ред.). Як ви знаєте, ми можемо ротацію робити чи переводити на окрему посаду”, – сказав Умєров.

Він пообіцяв, якщо питання про відставку виникнуть “він вийде з цим питанням і розповість про ситуацію”.

“Все, що потрібно для перемоги – ми робимо”, – наголосив міністр.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві оборони заявили, що не коментуватимуть чутки чи неперевірену інформацію про начебто звільнення трьох командувачів.

Перед цим ЗМІ писали, що міністр оборони Рустем Умєров готує подання на звільнення одразу трьох командувачів Збройних сил України. Йшлося про командувача Медичних сил ЗСУ Тетяну Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угрупування військ Таврія Олександра Тарнавського і командувача Об’єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва.

Також повідомлялося, що глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що  Володимир Зеленський не збирається звільняти головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. За його словами, політичне та військове командування України має єдину позицію.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button