Спорт

Шовковський: Бачив червоні картки і гірші

Шовковський: Бачив червоні картки і гірші

Фото: ФК Динамо Київ
Олександр Шовковський

Головний тренер київського Динамо оцінив перемогу своїх підопічних над Рейнджерс у Глазго.

Суддя справедливо покарав гравця Рейнджерс другою жовтою, а з нею і червоною карткою, у грі Рейнджерс – Динамо. Так вважає головний тренер київського клубу Олександр Шовковський.

При цьому фахівець визнав, що вилучення гравця господарів дуже допомогло його підопічним виграти зустріч, адже у рівних складах грати проти шотландського клубу було дуже важко.

“Вітаю всіх уболівальників Динамо з перемогою. Дуже важлива перемога, дуже важливі емоції для нашої країни, для наших уболівальників. Ми чудово знали, проти якої хорошої команди нам довелося сьогодні грати, розуміли, що буде непросто, що буде тиск з боку глядачів. Але також розуміли, що нам нікуди відступати, у нас є свої завдання, що гра буде досить непростою.

Ми були готові до цього і вважаю, що важливо було впоратися з тиском суперника з перших хвилин, надалі відчути розуміння і ритм гри. Також говорили хлопцям, що потрібно грати у футбол. Можливо, будуть якісь провокації, але не піддаватися на них, грати до кінця і бути готовими до всього, що відбувається.

Безумовно, це важлива перемога для нас. Але зараз це вже історія, і ми повинні рухатися далі. Тільки дивлячись уперед, стоячи обличчям до майбутнього, ми будемо розвиватися і йти далі.

Набагато простіше грати, коли в тебе є чисельна перевага. Ми намагалися посилити тиск із флангу, щоб у нас були швидкості, і ми розуміли креативність гравців, які виходили на заміну. До того ж я відчув, що потрібно було зробити незначні зміни, щоб внести певні корективи в дії наших гравців. Що саме я сказав їм, залишиться між нами. Так, заміни спрацювали, але важливо не це, а те, що гравці були готові вийти на поле, посилити гру, що вони, в принципі, і зробили, допомагаючи нам досягти позитивного результату.

“Я бачив і гірші червоні картки у своїй кар’єрі. Але на сьогоднішній день є певні правила, яких дотримуються всі команди. І якщо в повітрі триває боротьба і одного гравця б’ють в обличчя, то це жовта картка як мінімум. Це не була пряма червона картка для гравця Рейнджерс – це була друга жовта. І в цьому випадку, напевно, настрій гравців зіграв із господарями злий жарт.

Футболісти Рейнджерс були мотивованими, ви самі це бачили, іноді мені здавалося, що вони навіть агресивно діяли. І це я теж можу зрозуміти, тому що це футбол, є бажання перемогти, і це в крові. Якщо подивитися в історію, то бажання перемогти в крові у шотландців, так само як і в українців. Але виходячи на таких великих турнірах у складі, гравці мають вгамовувати свої емоції, тим паче, якщо в тебе є жовта картка, потрібно діяти уважніше й обережніше”, – наводить слова Шовковського сайт Динамо.

Нагадаємо, Динамо перемогло Рейнджерс у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів і вийло до вирішального етапу плей-оф турніру.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + eleven =

Back to top button