Сніданок – найважливіший прийом їжі. Саме від нього залежить, як швидко ми зголодніємо до обіду і як почуватимемося впродовж усього нового дня. Звісно, є продукти, категорично заборонені під час ранкового прийому їжі, а є сніданки, які не просто смачні, а й зігріють у холоди. Кілька з таких, а один для тих, хто дотримується правильного харчування, зібрані нижче, передає 1News.
Каша з яблуками та горіхами
Інгредієнти
40 г – вівса
275 мл – молока
10 г – несолоного вершкового масла
1 шт. – зелене яблуко
20 г – волоських горіхів
1 ст. л. – сироп, мед або джем
лимонний сік
Спосіб приготування
Розтопити масло в сковороді на слабкому вогні, додати порізане яблуко і готувати 6-8 хвилин, час від часу помішуючи, до золотистого кольору і м’якості.
Додати подрібнені волоські горіхи, лимонний сік і готувати ще 1-2 хвилини до утворення сиропу.
Змішати овес, молоко. Довести до кипіння, безперервно помішуючи 1 хвилину до однорідності.
Прикрасити яблуком, джемом або медом.
Шакшука
Інгредієнти
2 ст. л. – оливкової олії
2 зуб. – часнику
по 1 шт. – червоний перець, жовтий перець, нарізаний смужками
1 ч. л. – меленого насіння кмину
4 шт. – яйця
400 г – консервовані або свіжі помідори
лаврове листя, базилік, коріандр, паприка, сіль, перець за смаком
Спосіб приготування
Нагріти оливкову олія в сковороді з кришкою і додати часник.
Готувати, доки вона не почне підрум’янюватися, потім прибрати часник. Додати перець у сковороду з кмином і паприкою.
Тушкувати, доки перець не стане м’яким. Помідори викласти на сковороду з лавровим листям і тушкувати близько 10 хвилин до загустіння соусу.
Зробити 4 поглиблення в соусі та обережно вбити в них яйця. Приправити яйця невеликою кількістю солі та перцю.
Накрити сковороду кришкою і готувати близько 5 хвилин або доки яйця не застигнуть.
Подавати шакшуку, посипану базиліком і коріандром.
Зимова каша з куркумою
Інгредієнти
2-3 ст. л. – вівса
1 ст. л. – насіння льону
200 мл – води
200 мл – мигдального молока
по ¼ ч. л. – меленої куркуми, меленої кориці, тертого імбиру
дрібка чорного перцю
1 ст. л. – меду
Для прикрас
мигдальні пластівці
кориця
косова стружка
ягоди
Спосіб приготування
Зварити овес у молоці з додаванням насіння льону на слабкому вогні.
Змішати імбир, куркуму, корицю, чорний перець і мед у невеликій мисці.
Вилити цю суміш у гарячу кашу і продовжувати помішувати, доки каша не загусне.
Яєчня “Власник ранчо”
Інгредієнти
400 г – картоплі
1 шт. – велика цибулина
2 зуб. – часнику
1 ст. л. – оливкової олії
100 г – кукурудзи
1 ч. л. – паприки
1 зелений перець чилі
200 г – консервованих помідорів
4 шт. – яйця
свіжий коріандр, спеції за смаком
Спосіб приготування
Відварити очищену та нарізану кубиками картоплю 6-7 хвилин і процідити.
На великій сковороді обсмажити цибулю в оливковій олії до розм’якшення, додати картоплю і готувати, доки картопля не почне трохи хрустіти.
Додати перець, часник, кукурудзу і перець чилі. Тушкувати ще 2-3 хвилини.
Влити консервовані помідори і довести до кипіння. Коли картопля стане м’якою, приправити її сіллю і меленим перцем.
Зробити 4 лунки в картопляній суміші та вбити яйця.
Смажити до готовності яєць, прикрасити свіжим коріандром, подавати прямо зі сковороди.
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.