Україна

“Головний спікер війни”: СБУ повідомила про підозру прокремлівському блогеру


 Головний спікер війни : СБУ повідомила про підозру прокремлівському блогеру

Служба безпеки України зібрала вичерпну доказову базу на прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляку.

 
 
 
 
Блогеру-мільйоннику Юрію Подоляці повідомили про підозру у роботі на Росію проти України. Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України у понеділок, 3 квітня.
 
“Перебуваючи на території країни-агресора, він бере активну участь в інформаційно-психологічних операціях російських спецслужб”, – йдеться у повідомленні.
 
Подоляка регулярно виступає на пропагандистських телеканалах, зокрема на ток-шоу російського журналіста-пропагандиста Володимира Соловйова. Під час цих ефірів блогер неодноразово закликав до захоплення України та знищення цивільної інфраструктури країни.
 
Також блогер на особистому сайті, а також на каналах YouTube, RuTube та в месенджері Telegram поширював проросійські фейки. На Подоляку підписано більш  ніж мільйон користувачів Інтернету.
 
Ініційовані СБУ експертні дослідження підтвердили, що в інтерв’ю та виступах Подоляки є факти його підривної діяльності проти України.
 
СБУ повідомила проросійському блогеру про підозру у скоєнні злочинів відразу за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України, у тому числі у державній зраді.
___________________
 
Юрій Подоляка народився 21 лютого 1975 року у Сумах. У 2004 році він брав участь у Помаранчевій революції. У 2013 році обрав антиукраїнську позицію і почав у своєму блозі та статтях озвучувати антиукраїнські наративи.
 
Внесено до бази даних Миротворця як зрадника, поплічника російських воєнних злочинців та антиукраїнського пропагандиста.
 
Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру російському блогеру Артемію Лебедєву за незаконне відвідування України влітку 2022 року, під час якого він зняв репортаж для російських пропагандистських ЗМІ про захоплення Запорізької АЕС.
 
Вбивство Татарського: кого підозрюють і головні версії
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button