Україна

ЗСУ завдали понад 30 ударів по ворогові – Генштаб


ЗСУ завдали понад 30 ударів по ворогові - Генштаб

Минулої доби ЗСУ відбили ворожі атаки в районі 11 населених пунктів, зазначили військові.

Минулої доби українські військові завдали понад 30 ударів по російських агресорах. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у понеділок, 12 грудня.

Так, українська авіація завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також удару по позиціях зенітного ракетного комплексу окупантів.

У свою чергу підрозділи ракетних військ та артилерії ЗСУ вразили дев’ять пунктів управління, 17 районів зосередження особового складу, район зосередження артилерії та два склади боєприпасів противника.

Також були відбиті атаки в районі 11 населених пунктів: Стельмахівки, Макіївки та Серебрянського лісництва Луганської області та Верхньокам’янського, Білогорівки, Соледара, Юріївки, Красногорівки, Мар’їнки, Новомихайлівки та Времівки Донецької області.

У свою чергу агресор завдав двох ракетних ударів по цивільній інфраструктурі міста Костянтинівка Донецької області, 11 авіаційних ударів по позиціях українських військ упродовж лінії зіткнення, а також здійснив понад 60 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по цивільній інфраструктурі міста Херсон та позицій ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація була без істотних змін, ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли по населених пунктах Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Гатище, Волохівка, Охрімівка, Дворічна, Кам’янка Харківської області та Іванівське Донецької області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник здійснив обстріл районів 16 населених пунктів, зокрема, Кислівка, Котлярівка, Табаївка та Берестове Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Піщане, Макіївка та Площанка на Луганщині та Червонопопівка, Терни, Ямполівка та Торське Донецької області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках окупанти здійснили обстріли позицій ЗСУ з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах 24 населених пунктів. Серед них Верхньокам’яне, Білогорівка, Соледар, Бахмут, Дружба, Залізне, Нью-Йорк, Авдіївка, Опитувальне, Невельське, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області, завдали ударів силами оперативно-тактичної та армійської авіації в районах Спірного та Білогорівки.

На Новопавлівському напрямку вогневу активність ворога було зафіксовано біля Новоукраїнки, Пречистівки та Вугледара Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог обстріляв населені пункти Времівка Донецької області та Зелене Поле, Новопіль, Новодарівка, Малинівка, Гуляйполе, Дорожнянка, Гуляйпілське, Чарівне та Малі Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник обстріляв Червоний Маяк, Львів, Інженер, Чорнобаївку та Херсон.

“Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, противник продовжує використовувати мирне населення як живий щит. У селищі Троїцьке тимчасово окупованої Луганської області російські окупанти розміщують військову техніку і обладнують вогневі позиції поблизу житлових будинків, де проживає цивільне населення”, – зазначили в Генштабі.

Напередодні міністр оборони Олексій Резніков розповів, коли відновиться наступ ЗСУ. Він виступив на прес-конференції з міністром оборони Швеції Полом Йонсоном в Одесі.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button