Події

​​Забезпечив переправлення цивільним повітряним транспортом військових РФ до ко…

​​Забезпечив переправлення цивільним повітряним транспортом військових РФ до кордону України – підозрюють керівника росавіації

???? За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру керівнику Федерального агентства повітряного транспорту РФ у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України).

???? За даними слідства, підозрюваний на виконання вказівок вищого керівництва РФ та збройних сил РФ, використовуючи своє службове становище, надав відповідні дозволи на використання повітряного простору держави-агресора.

???? Завдяки цьому підлеглі йому працівники своєчасно та безперешкодно здійснили військові перевезення повітряним транспортом мобілізованих збройних сил РФ, їх зброї, боєприпасів і особистих речей, залучивши повітряні судна цивільних авіакомпаній РФ.

???? Зокрема, були залучені авіакомпанії держави-агресора, які з 24 лютого 2022 і по теперішній час здійснюють польоти до закритих у зв’язку із початком повномасштабної збройної агресії РФ проти України міжнародних аеропортів Ростова-на-Дону «Платов» та АР Крим «Сімферополь».

???? Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням СБУ, оперативний супровід – ДЗНД СБУ.

Більше

Back to top button