Україна

ЗСУ за день відбили пів сотні російських атак


ЗСУ за день відбили пів сотні російських атак

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби 70 бойових зіткнень.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір середи, 13 березня.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби 70 бойових зіткнень.

“Загалом ворог завдав 2 ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури”, – йдеться в повідомленні Генштабу.

На Куп’янському напрямку наші захисники відбили 4 атаки противника в районах населених пунктів Табаївка Харківської області та Стельмахівка Луганської області, де противник намагався витіснити підрозділи із займаних позицій.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 5 атак противника в районах населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 3 атаки противника в районах східніше Часового Яру, Богданівки та Кліщіївки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити своє тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 14 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 19 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації 5 разів атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку, ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби противник здійснив 2 безуспішні штурмові дії на позиції наших захисників.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 7 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну ракету Х-31. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження особового складу противника.

Нагадаємо, з 4 лютого 2022 року по 13 березня 2024 року загальні бойові втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 426 870 осіб.

ЗМІ за два тижні дізналися імена понад 1500 убитих в Україні росіян. Це один з найвищих показників з початку повномасштабної війни Росії проти України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button