Світ

У Чехії фіксують рекордне виробництво та продаж зброї

У Чехії фіксують рекордне виробництво та продаж зброї

Фото: Shutterstock/Nordroden

Чехії нарощує показники збройової промисловісті

У збройових компаніях вважають, що інтерес до їхньої продукції збережеться і після закінчення війни в Україні.

Збройова промисловість Чехії отримала новий виток розвитку. Чеські виробники зброї заявили про рекордні продажі у зв’язку з війною в Україні та посиленням напруженості у світі. Про це повідомляє Euractiv.

Зазначається, що компанія Colt CZ отримала прибуток у розмірі майже 600 мільйонів євро. Omnipol і Czechoslovak Group (CSG) також показали дуже хороші результати у 2023 році, переважно завдяки виробництву великокаліберних боєприпасів і військової наземної техніки. Більша частина її продукції постачалася в країни НАТО та Україну.

Компанія STV Arms Group продовжує нарощувати виробництво боєприпасів, особливо великокаліберних. За останні два роки загальний обсяг виробництва на деяких виробничих потужностях компанії збільшився приблизно в десять разів. Більша частина поставок здійснюється в Україну, як безпосередньо, так і через державні програми Європи і США, а також у чеську армію та інші країни НАТО.

Як пише видання, розвитку чеської збройової промисловості має сприяти й ухвалена торік вимога про те, щоб чеська держава щорічно витрачала на оборону не менше 2% ВВП.

У збройових компаніях вважають, що інтерес до їхньої продукції збережеться і після закінчення війни в Україні, коли армії країн НАТО спустошать свої склади і почнуть поповнювати запаси.

Як пвідомлялося, в рамках чеської ініціативи Україна отримає не 800 тисяч боєприпасів, як планувалося раніше, а мільйон.

Нагадаємо, 20 країн пообіцяли виділити кошти на закупівлю снарядів. Серед них Бельгія, Нідерланди, Португалія, Німеччина, Франція і Норвегія, а також неєвропейські союзники, такі як Канада.

Посередник №1. Як Чехія знаходить зброю Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button