Україна

ЗСУ відбили атаки росіян на п’яти напрямках


ЗСУ відбили атаки росіян на п яти напрямках

На Куп’янському напрямку ворог безуспішно наступав в районі Надії та Новоселівського у Луганській області.

Підрозділи ЗСУ відбили атаки російських агресорів у трьох східних областях і продовжують наступ на півдні України. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у четвер, 10 серпня.

 
Вказано, що з початку доби ворог завдав три ракетних та 49 авіаційних ударів, здійснив 36 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

На фронті відбулось близько 25 бойових зіткнень. Так, на Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Надії та південніше Новоселівського Луганської області.

На Бахмутському напрямку росіяни невдало атакували в районі Богданівки. Також ворожі атаки захлинулися під Авдіївкою і на Мар’їнському напрямку.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського.

У свою чергу Сили оборони продовжували наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Наші війська закріплюються на досягнутих рубежах, ведуть контрбатарейну боротьбу.

Українська авіація протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два – по зенітно-ракетному комплексу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях, один район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, одну станцію РЕБ та один вузол зв’язку противника.

Нагадаємо, на війні в Україні загинуло понад 252 тисячі росіян. Тільки за минулу добу було знищено 560 окупантів.

В районі Мелітополя майже безперервно здійснюється кремація тіл російських військовослужбовців.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button