Україна

Причин для зайвого хвилювання немає – голова Сумської ОВА


Причин для зайвого хвилювання немає – голова Сумської ОВА

Голова Сумської ОВА закликав жителів регіону реагувати на сигнали повітряної тривоги і йти в укриття під час можливої ​​небезпеки.

 
Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький заявив, що причин для зайвого хвилювання у ці вихідні для мешканців області немає. Про це у суботу, 16 липня, він написав у Facebook.
 
“Зберігайте спокій, не реагуєте на провокаційні заяви деяких посадових осіб, які не мають обґрунтованих причин”.
 
Прикордоння Сумської області обстрілюється з усіх видів артилерії фашистів. Дійсно будьте пильними й обережними у 20-кілометрій зоні від кордону. Причин для зайвих хвилювань у вихідні немає”, – написав він.
 
Живицький додав, що загроза ракетного обстрілу з першого дня війни “як була, так і є”.
 
“Але це не привід панікувати і їхати з міст”, – наголосив він.
 
Водночас Живицький у Telegram зазначив, що російські військові цілий день обстрілювали територію Сумської області. Окупанти застосовували реактивні системи залпового вогню та артилерію.
 
“Майже з дев’ятої ранку росіяни 28 разів вдарили з реактивних систем залпового вогню по Глухівській міській громаді. Також вранці окупаційні війська 20 разів зі ствольної артилерії обстріляли Есманьську громаду. До того ж росіяни відкрили вогонь із реактивних систем. Пошкоджено цивільні господарства, будівлі, лінія електропередачі, о пів на дев’яту був артприліт по Шалигінській громаді, після обіду ще 22 обстріли.
 
Після полудня росіяни вдарили по трьох населених пунктах Білопільської громади, майже 20 прильотів зі ствольної артилерії.
 
О сьомій годині вечора в Хотинській та Шалигінській громадах ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї. Ситуація повторилася після дев’ятої години. Над самий вечір був мінометний обстріл на Краснопільщині, понад 10 прильотів”, – поінформував він.
 
Нагадаємо, російські загарбники у п’ятницю, 15 липня, відкривали вогонь по чотирьох громадах на Сумщині. Жертвами атак став один мирний мешканець.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button