Україна

ЗСУ увійшли до п’ятірки найпотужніших армій Європи


ЗСУ увійшли до п ятірки найпотужніших армій Європи

У оновленому рейтингу європейських країн ЗСУ обійшли навіть Німеччину, яка надає Україні великі об’єми військової допомоги.

Збройні сили України увійшли у першу пʼятірку найсильніших армій Європи. Про це свідчать дані рейтингу Global Firepower у неділю, 28 січня.

У оновленому рейтингу європейських країн ЗСУ обійшли навіть Німеччину, яка надає Україні великі об’єми військової допомоги. Українців випереджають лише армії Великої Британії, Італії та Франції.

Автори рейтингу зазаначають, що потужність української армії зміцнюється фінансовою та матеріальною завдяки підтримці західних союзників, зокрема США.

Для складання рейтингу глобальної вогневої міці аналітики використовують понад 60 окремих факторів з різних категорій, зокрема – кількість військових підрозділів, фінансовий стан, географію та логістичні можливості.

Фото: Global Firepower

Ідеальна оцінка PwrIndx становить 0,0000. Таким чином, чим менше значення PwrIndx, тим “потужнішим” є звичайний бойовий потенціал країни.

Раніше стало відомо, що Україна увійшла до 20 найпотужніших армій світу. Найсильніші збройні сили у США, а друге і третє місце відповідно у Росії і Китаю.

Залужний заговорив про зміну технологій ведення війни у 2024 році

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button