Події

Делегація українських прокурорів зустрілася з Генеральним прокурором США Мер…

Делегація українських прокурорів зустрілася з Генеральним прокурором США Мерріком Гарландом
 
????В рамках навчальної поїздки до США делегація українських прокурорів зустрілася з Генеральним прокурором США Мерріком Гарландом.

????Голова делегації – директорка Координаційного центру Вероніка Плотнікова – подякувала Генеральному прокурору та команді Міністерства юстиції за системну підтримку України у прагненні відновити справедливість та забезпечити високі стандарти правосуддя.

????Представники Офісу Генпрокурора проходять кількаденне навчання, сфокусоване на вивченні досвіду США з впровадження механізмів підтримки для учасників кримінального процесу в контексті розслідування воєнних злочинів. 

????Захід організований Міністерством юстиції США та відділом INL – Бюро з питань міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності.

????Особлива увага приділяється питанням належної взаємодії з учасниками кримінального процесу задля оперативного реагування на виклики, повʼязані із забезпеченням їхніх потреб на усіх етапах провадження.

????Набуті теоретичні і практичні навички допоможуть сформувати міцний фундамент для роботи Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків — новоствореного підрозділу Офісу Генпрокурора.

????Сьогодні ми тут, аби перейняти досвід наших американських колег у ключових аспектах допомоги і захисту потерпілих і свідків, щоб найкращим чином використати його у нашій щоденній роботі. Для того, щоб кожна людина могла відчути справедливість, бути захищеною та максимально оговтатися від травм, завданих жахливими воєнними злочинами агресора, – підкреслила керівник Центру Вероніка Плотнікова.

????Програмою тренінгу заплановано серію зустрічей, зокрема з представниками Міністерства юстиції, Офісу федерального та окружного прокурора, Верховного Суду, департаменту поліції, Центру захисту прав дітей. На цих зустрічах детально зосередяться на вивченні необхідних практик, які згодом будуть застосовуватися в роботі українських прокурорів та фахівців Координаційного центру.

Back to top button