Україна

ЗСУ стримують ворога на семи напрямках – Генштаб


ЗСУ стримують ворога на семи напрямках - Генштаб

Сили оборони вразили чотири райони зосередження росіян та два склади боєприпасів противника.

Українські війська стримують атаки російських агресорів на семи напрямках, де за минулу добу відбулося 79 бойових зіткнень. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у неділю, 28 січня.

Вказано, що вчора ворог завдав три ракетних та вісім авіаційних ударів, здійснив 82 обстріли з РСЗВ. В результаті є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, інша цивільна інфраструктура.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ Хортиця на Куп’янському напрямку наші захисники відбили сім атак росіян біля Синьківки і Табаївки Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили 11 атак окупантів неподалік Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили сім атак противника в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ Таврія на Авдіївському напрямку ЗСУ продовжували стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Було відбито 11 ворожих атак біля Степового, Авдіївки та ще 17 атак поблизу Тоненького, Первомайського, Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші воїни продовжували стримувати противника неподалік Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 14 атак.

На Шахтарському напрямку ЗСУ відбили три атаки окупантів південніше Золотої Ниви та західніше Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку наші воїни відбили атаку ворога західніше Вербового.

В зоні відповідальності ОСУВ Одеса на Херсонському напрямку ЗСУ продовжували заходи із розширення плацдарму. Протягом минулої доби противник здійснив там два безуспішні штурми.

“Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту”, – зазначили у Генштабі.

За добу авіація Сил оборони вразила чотири райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника.

Ракетні війська завдали удари по одному артилерійському засобу та двох складах боєприпасів противника.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button