Україна

Перші судна готові перевозити зерно – міністр


Перші судна готові перевозити зерно - міністр

Балкери Resilient Africa та Aroyat підтвердили готовність скористатися маршрутом на вхід до порту Чорноморськ під завантаження майже 20 тис. тонн пшениці.

Перші цивільні судна скористалися тимчасовим коридором у напрямку до портів України. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook в суботу, 16 вересня.

“Балкери Resilient Africa та Aroyat підтвердили готовність скористатися маршрутом на вхід до порту Чорноморськ під завантаження майже 20 тис. тонн пшениці для країн Африки та Азії”, – написав він.

За даними міністра, ці судна знаходяться під прапором Палау, а їх екіпаж складається з громадян Туреччини, Азербайджану, Єгипту та України.

Він нагадав, що раніше встановлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор використовувався для евакуації суден, які перебували в портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення РФ. З 15 серпня тимчасовим коридором скористалось п’ять кораблів.

Нагадаємо, у липні в Кремлі заявили про вихід із зернової угоди, яка діяла рік і дозволяла експортувати українське продовольство з портів Чорного моря.

Після цього Росія почала атакувати південь України і нищити портову інфраструктуру, яка була задіяна у зерновій угоді.

Але в останні дні російські кораблі теж зазнали низки ударів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button