Україна

ЗСУ продовжують виснажувати ворога – Генштаб


ЗСУ продовжують виснажувати ворога - Генштаб

Триває наступальна операція на Мелітопольському напрямку та штурмові дії на Бахмутському. Сили оборони завдають окупаційним військам значних втрат.

Збройні сили України продовжують оборонятися на сході і півдні, ведуть наступ на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах. Про це повідомив Генеральний штаб у ранковому зведенні 29 вересня.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 21 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав 83 авіаударів та здійснив 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і цивільних об’єктах.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону в Бєлгородській області РФ.

У зоні відповідальності ОСУВ Хортиця на Куп’янському та Бахмутському напрямках окупанти наступальних (штурмових) дій не вели.

На Лиманському напрямку Сили оборони успішно відбили атаку росіян в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області.

У зоні відповідальності ОСУВ Таврія на Авдіївському напрямку ворог намагався відновити втрачене положення в районі південніше Авдіївки Донецької області, але успіху не мав. Крім того, українські захисники успішно відбили атаку ворога в районі Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де протягом минулої доби здійснив шість невдалих спроб витіснити підрозділи ЗСУ із займаних позицій. Також українська армія відбила атаку окупантів в районі Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили атаку росіян в районі Урожайного Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог намагався відновити втрачене положення в районі Червоного Запорізької області, але успіху не мав.

“Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту”, – наголосили в Генштабі.

В зоні відповідальності ОСУВ Одеса на Херсонському напрямку ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та завдають ураження тилам противника.

Минулої доби українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, одного – по зенітно-ракетному комплексу та двох – по станціях РЕБ противника. Також знищено два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділами ракетних військ уражено зенітно-ракетний комплекс, 11 артилерійських засобів та склад боєприпасів росіян.

Нагадаємо, за даними на 28 вересня, РФ втратила в Україні 277 320 військових.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button