Україна

ЗСУ перестали використовувати тактику США – NYT


ЗСУ перестали використовувати тактику США - NYT

В Білому домі розраховували на те, що ЗСУ під час контрнаступу продемонструють, що “американський спосіб ведення війни перевершує російський”.

Українські бригади ЗСУ, які проходили навчання у країнах НАТО, перестали під час наступу на фронті використовувати американську тактику ведення бойових дій. Українські військові повернулись до тактики, “яку знають найкраще”. Про це у середу, 2 серпня, пише The New York Times.

Видання повідомляє, що в Білому домі розраховували на те, що дев’ять бригад чисельністю близько 36 тисяч людей під час контрнаступу продемонструють, що “американський спосіб ведення війни перевершує російський”.

“Мова йде про децентралізацію управління різними військовими підрозділами в бою”, – вказує видання. 

Зазначається, що українські командири змінили тактику та зосередилися на вимотуванні російських сил артилерією та ракетами великої дальності. 

“На полі бою українські військові зіткнулись зі значним мінуванням території та постійними обстрілами з артилерії та авіації”, – йдеться у статті. 

Як пишуть автори матеріалу, сподівання НАТО на швидке звільнення територій не виправдалось.

“Тим не менш, у разі прориву ліній оборони росіян, українські військові ще можуть застосувати тактику США та НАТО”, – вказує NYT.

Нагадаємо, з початку червня українська армія розпочали активні наступальні дії. З того часу вдалося звільнити до десятка населених пунктів і понад 200 кв. км території.

Також ми писали, що в матеріалі The Washington Post стверджується, що контрнаступ України просувається повільно, оскільки окупанти щільно замінували території перед своїми оборонними укріпленнями. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button