Україна

ЗСУ готують запасні логістичні шляхи в Авдіївці


ЗСУ готують запасні логістичні шляхи в Авдіївці

Станом на зараз ситуація на лінії бойового зіткнення динамічна і може змінюватися буквально щогодини, зазначив Дмитро Лиховій.

Російські агресори можуть перерізати основну логістичну артерію ЗСУ у місті Авдіївка Донецької області. Через це вже зараз передбачені запасні логістичні шляхи, повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону у середу, 14 лютого.

“Станом на зараз ситуація на лінії бойового зіткнення динамічна і може змінюватися буквально щогодини… На той випадок, якщо основну логістичну артерію переріже противник, наше командування передбачило запасні шляхи постачання”, – сказав він.

За словами речника, в Авдіївці вже кілька днів тривають вуличні бої, і обстановка диктує зміну тактики бойових дій, при цьому ситуація є “напруженою, але контрольованою”.

“Загалом на Авдіївському напрямку ворог зосередив близько 50 тисяч осіб особового складу”, – розповів Лиховій.

Він зазначив, що за “купи каміння, купи обгорілого заліза” ніхто не тримається, і для командування головне – зберегти життя бійців і в разі ускладнення ситуації відвести їх на інший рубіж: “діяти гнучко, діяти маневрено для того, щоб цих самих бійців зберегти для наступних бойових дій, для звільнення втраченої території”.

Водночас представник ОСУВ Таврія наголосив, що останніми днями окупанти обстрілюють з артилерії та ракет населені пункти Покровського району Донецької області на захід від Авдіївки.

“Це показує, на що може перетворитися кожен із цих населених пунктів після того, як лінія фронту посунеться трохи західніше. Саме тому надважливо тримати Авдіївку, саме тому надважливо тримати кожне українське місто”, – резюмував Лиховій.

Як відомо, з жовтня 2023 року росіяни активно штурмують Авдіївку. За цей час ворог втратив десятки тисяч військових вбитими і пораненими та сотні одиниць бронетехніки.

На минулому тижні в ОСУВ Таврія визнали, що нині бої в Авдіївці відбуваються уже в межах міської забудови. При цьому стверджувалось, що в Авдіївці ще далеко до “все пропало”.

А напередодні стало відомо, що ЗСУ провели ротацію підрозділів у Авдіївці.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button