Україна

Знання, що рятують життя

Онлайн-сесії з інформування населення про ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни, від Данської ради у справах біженців в Україні 

Україна є однією з найзабрудненіших мінами країн світу. Щодня люди отримують поранення й травми від мін та вибухонебезпечних залишків війни. Снаряди, гранати й інші вибухонебезпечні предмети залишаються на території тривалий час після завершення бойових дій.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомляють, що для ліквідації цих загроз знадобиться не менш ніж 10 років.

Інструктори з інформування населення про ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни (ІНРМ), Данської ради у справах біженців (DRC) проводять безкоштовні онлайн-сесії для всіх, хто хоче дізнатися про вибухонебезпечні предмети й правила безпечної поведінки. На інтерактивних заняттях тривалістю одну годину фахівці пояснюють, як уникнути небезпеки й врятувати життя.

З 24 лютого інструктори DRC вже поінформували понад 1 000 українців з різних регіонів країни.  Заняття проводяться українською, англійською та російською мовами для дорослих, дітей і підлітків. Всі сесії адаптовані відповідно  до вікових категорій. Участь у них може взяти кожен охочий: вчителі, волонтери, представники громадських організацій, працівники центрів екстреної медичної допомоги, фермери, інженери з охорони праці, люди, що мешкають у зоні конфлікту.

Дізнайтеся, як захистити себе та своїх близьких на онлайн-сесії від Данської ради у справах біженців: https://outlook.office365.com/owa/calendar/DRCEOREOnlineSession@drcngo.onmicrosoft.com/bookings/

Заняття проводяться завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу.

Back to top button