Україна

Польща продовжить абонплату терміналів Starlink для України


Польща продовжить абонплату терміналів Starlink для України

Країна надала понад 20 тисяч терміналів Starlink, які стали частиною критичною інфраструктури України.


Польща продовжить абонплату терміналів Starlink для України. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram в понеділок, 6 травня.
 
“Країна надала понад 20 тисяч терміналів Starlink, які стали частиною критичною інфраструктури, вони забезпечують українців звʼязком та інтернетом. Сьогодні домовилися, що Польща продовжить абонплату цих терміналів. Вдячний колегам за це рішення”, – сказав він після зустрічі з віцепрем’єр-міністром – міністром цифровізації Польщі.
 
Федоров додав, що також був підписаний меморандум про співпрацю між міністерствами, далі Україна та Польща впроваджуватимуть спільні проєкти з цифровізації, розвитку IT-індустрії, штучного інтелекту та електронного урядування.
 
Міністри також обговорили питання підтримки роботи дата-центру для Державної податкової служби України, який збудували на території Польщі для безпеки важливих даних.

Раніше повідомлялося, що росіяни на фронті почали використовувати термінали Starlink. Пізніше у ГУР ці дані підтвердили і оприлюднили докази. У ГУР вважають, що ворог отримує термінали Starlink через треті країни завдяки так званому паралельному імпорту.

На ситуацію відреагував і мільярдер Ілон Маск. Він запевнив, що його компанія SpaceX не продає Росії термінали Starlink прямо або побічно.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × two =

Back to top button