Україна

Зменшуємо залежність від ракет Заходу – Зеленський


Зменшуємо залежність від ракет Заходу - Зеленський

Україна активно розвиває власну ракетну програму, щоб зменшити залежність від партнерів, підкреслив глава держави.

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, під час якого обговорювалися можливості України завдавати удари за лінію фронту та перспективи вітчизняної ракетної програми. Про це він повідомив у Telegram у вівторок, 23 липня.

“Доповіді головкома Олександра Сирського та начальника Генштабу Анатолія Баргилевича. Зміни в оперативній ситуації, прогнози, подальші дії, комплектація бригад для своєчасної ротації”, – написав глаа держави.

За його словами, багато уваги приділили можливостям завдавати ударів за лінію фронту. Проаналізували ефективність українських дронів різних типів, а також тактики росіян щодо безпілотників. Оцінювалась результативність РЕБ та інши методів боротьби з БпЛА.

“Ракетна програма. Активно працюємо над тим, щоб зменшити залежність від постачання ракет партнерами, зокрема й для ППО”, – підкреслив Зеленський.

Він додав, що по цій темі доповідали очільник Мінстратегпрому Олександр Камишін, перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк і віцепрем’єр Михайл Федоров.

Раніще ЗМІ повідомили, що Україна почала виробництво високоточних ракет та систем ППО. Ракети начебто здатні долати понад 600 кілометрів, а коммлекси ППО подібні до західної зенітно-ракетної системи NASAMS.

Чотири країни Європи спільно розроблятимуть далекобійні ракети

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − 11 =

Back to top button