Україна

У Бундесвера нема жодного незадоволення діями ЗСУ – посол


У Бундесвера нема жодного незадоволення діями ЗСУ - посол

Олексій Макєєв пояснив, що Україна сама звертається до німецьких колег з проханням оцінювати проведення воєнних операцій.

Бундесвер “на стратегічному рівні” не має жодних зауважень щодо того, як Збройні сили України захищають свої землі й здійснюють контрнаступ. Про це в середу, 26 липня, заявив посол України в Німеччині Олексій Макєєв у коментарі інформаційному агентству Укрінформ.

“Ми самі звертаємося до німецьких партнерів з проханням проводити так званий After Action Review – це стандартна процедура, яка проводиться після операцій, після кожного дня навчань, що було зроблено правильно, що ні. Ми дуже цінуємо їхні поради щодо того, що і як треба робити. Це відбувається як на тактичному, так і стратегічному рівні та є частиною підготовки наших Збройних сил”, – пояснив дипломат. 

За його словами, “на стратегічному рівні немає жодного незадоволення” діями ЗСУ.

“Крім того, Україна перебуває на постійному зв’язку Міністерством оборони Німеччини й обмінюється досвідом та отримує поради”, – наголосив він.

Посол додав, що Берлін розуміє ситуацію з недостатньою кількістю озброєння в України – зокрема бронетехніки, систем ППО та літаків.

“Тому коли ми говоримо про Kampf der verbundenen Waffen (загальновійськовий бій), ми повинні розуміти, що нам, на жаль, бракує далекобійної артилерії та переваги в повітрі. В таких умовах те, що ми робимо, знаходить повне розуміння і підтримку вищого командування”, – резюмував дипломат.

Нагадаємо, німецьке видання Bild заявило, що в Бундесвері нібито “розкритикували дії ЗСУ під час контрнаступу” через  те, що останні нібито неправильно використовують освоєні на Заході методи ведення війни.

Маляр назвала два “дива” контрнаступу ЗСУ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button