Україна

Житомирщина та штат Індіана підписали меморандум про співпрацю


Житомирщина та штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Підписано меморандум про взаєморозуміння щодо економічної, академічної та культурної співпраці між Житомирською областю та штатом Індіана.


Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю. Документ підписали під час візиту губернатора штату Еріка Холкомбома до Києва, де він зустрівся із президентом Володимиром Зеленським, повідомила пресслужба глави держави в четвер, 5 вересня. 
 
У присутності президента голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко та губернатор штату Індіана Ерік Холкомб підписали меморандум про взаєморозуміння щодо економічної, академічної та культурної співпраці між Житомирською областю та штатом Індіана. 

Документ передбачає розвиток економічних зв’язків та інвестицій, зміцнення торговельних відносин та обмін досвідом у сільському господарстві й високотехнологічному виробництві. 
 
Крім того, меморандум сприятиме посиленню співпраці між закладами освіти та науково-дослідними установами, а також налагодженню співробітництва та прямих контактів між театрами, музеями, творчими об’єднаннями, асоціаціями й фондами Житомирщини та штату Індіана.
 
Зеленський зазначив, що кілька європейських країн уже взяли патронат над українськими регіонами. Зокрема, Данія опікується Миколаївщиною, Німеччина – Чернігівщиною, Чехія – Дніпровщиною. За його словами, регіональна співпраця важлива для розвитку підприємництва, спільного виробництва та відбудови.

Раніше повідомлялося, що приватний сектор США готовий долучитися до роботи з відновлення України вже зараз, не чекаючи на завершення війни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 − four =

Back to top button