Події

Жоден інший російський письменник так не розколював українське суспільство,…

????Жоден інший російський письменник так не розколював українське суспільство, як це досі робить Міхаїл Булгаков, який водночас є і талановитим письменником, і дуже суперечливою особистістю, і просто українофобом, принаймні такого висновку дійшли експерти Українського інституту національної памʼяті. 

????Дискусії щодо Булгакова, викликані з одного боку доволі різкими заявами одних держструктур та захистом письменника з боку інших структур, не вщухають протягом усього повномасштабного вторгнення. І схоже, що його твори досі присутні в шкільній програмі – хоч і як зарубіжного письменника. Утім, переважну більшість росіян ми все ж прибрали, тому – питання – чим же такий особливий Булгаков, що ми його маємо просувати у школі, залишається актуальним.

????А тут іще й рішення Українського інституту національної пам’яті, схоже, означає, що використання імені Булгакова у публічному просторі наразі заборонене законом. По ідеї памʼятники письменникові мають бути усунуті з публічного простору, як мінімум в Україні. Вони вважатимуться уславленням політики країни-агресорки. Чим же так уславив Булгаков росію та що у ньому українофобного – розбираємо на конкретних прикладах, разом з експертами в авторському блозі РОЗКУЛЬТУРЕННЯ, який веде на каналі Центр дослідження мордоRU соціолог культури Богдан-Олег Горобчук.
 
????????Випуск за посиланням: https://youtu.be/MCHdM7SJ7og?si=RS0Qfux3D_Zmp4gw
 
Підписуйся на соцмережі «Центру дослідження мордоRU»:
 
????Youtube
 
????Instagram
 
????TikTok
 
Приєднуйся, підписуйся, дивись і коментуй: буде цікаво та яскраво!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + 15 =

Back to top button