Україна

Зеленський зустрівся з представниками арабських країн


Зеленський зустрівся з представниками арабських країн

Ключовим питанням став механізм реалізації української Формули миру та можливості долучення до цього процесу якомога більшої кількості країн світу.

Президент Володимир Зеленський у межах візиту до Саудівської Аравії провів зустрічі з главами делегацій Об’єднаних Арабських Еміратів, Оману і Кувейту. Про це повідомила пресслужба глави української держави у п’ятницю, 19 травня.

Зазначено, що під час переговорів із віцепрезидентом, віцепрем’єр-міністром ОАЕ шейхом Мансуром бін Заїдом Аль-Нагаіяном український лідер проінформував про ситуацію на фронті та відбиття нашою державою повномасштабної агресії Росії.

Особливу увагу приділялася реалізації української Формули миру та можливості долучення до цього процесу якомога більшої кількості країн світу, зокрема ОАЕ. Учасники зустрічі обговорили питання глобальної продовольчої безпеки та роботи Чорноморської зернової ініціативи.

Сторони домовилися про обмін делегаціями для досягнення конкретних результатів і взаємодії. Крім того, на зустрічі було порушено актуальні питання розвитку торговельно-економічної та інвестиційної співпраці між державами.

“Під час зустрічі з віцепрем’єр-міністром із питань міжнародних відносин і співробітництва Султанату Оман, спеціальним представником султана на міжнародних форумах Асаадом бін Таріком Аль-Саїдом обговорено питання реалізації української Формули миру”, – йдеться у повідомленні.

Зеленський наголосив на важливості підтримки мирних зусиль України країнами регіону. Сторони обговорили питання двосторонньої взаємодії між Україною та Оманом і можливі подальші контакти.

Під час переговорів зі спадкоємним принцом Кувейту шейхом Мешалем Аль-Ахмадом Аль-Джабером Ас-Сабахом глава української держави висловив вдячність за послідовну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, неодноразово засвідчену під час голосувань за відповідні резолюції Генеральної асамблеї ООН.

“Зеленський акцентував увагу на перспективах практичної взаємодії між Україною та Кувейтом у низці гуманітарних питань. Президент подякував Кувейту за підтримку України в енергетичній сфері. Сторони домовилися про посилення взаємодії в цих напрямах”, – повідомляє пресслужба президента.

Нагадаємо, 19 травня Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом у Саудівській Аравії. Він зустрівся зі спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

Цілком можливо, що далі президент України вирушить на саміт G7 у Японії, про що надходила суперечлива інформація в останні дні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button