Україна

Зеленський заявив про намір домогтися пожиттєвого бану на YouTube для телеканалів Медведчука

Президент України Володимир Зеленський заявив, що влада працює над пожиттєвим блокуванням мовлення телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK на платформі YouTube. Про це він розповів на форумі «Україна 30», повідомляє 1News.

«Ми зробили і продовжуємо працювати, щоб на цих каналах можна було побачити тільки телевізійну настроювальну таблицю. А в інтернеті, зокрема на YouTube, щоб вони отримали довічний бан», – додав Зеленський.

Президент також зазначив, що ці канали прикриваються свободою слова, поширюючи дезінформацію.

Нагадаємо, 5 березня «112 Україна» заявив, що трансляцію ефіру заблокували на YouTube. Сам канал на платформі не був видалений, на ньому залишаються доступними архівні відео, однак прямого ефіру немає.

Раніше проти каналів «112 Україна», NewsOne і ZIK було запроваджено санкції. Зокрема, їх вимкнули з телетрансляції, а на їхнього власника Тараса Козака – депутата від «Опозиційної платформи – За життя» були накладені майнові санкції.

Також під санкції потрапили нардеп Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко.

Журналісти заборонених телеканалів створили новий телеканал «Перший незалежний», однак він виходив в ефір тільки протягом години. Далі його мовлення було вимкнене. При цьому на YouTube трансляція телеканалу продовжується.

Back to top button