Україна

Зеленський відвідає Ірландію та Британію – ЗМІ


Зеленський відвідає Ірландію та Британію - ЗМІ

У Британії Зеленський долучиться до лідерів із 50 країн на засіданні Європейської політичної спільноти та зустрінеться з прем’єром Кіром Стармером і групою лейбористів.

Після участі у саміті НАТО президент Володимир Зеленський на вихідних відвідає Ірландію, а наступного тижня – Сполучене Королівство. Про це у суботу, 13 липня, повідомляє The Guardian із посиланням на власні джерела.

Зазначається, що перший офіційний візит Зеленського до Дубліна передбачає зустріч із прем’єр-міністром країни Саймоном Гаррісом, під час якого йтиметься про зусилля щодо повернення 20 тисяч викрадених росіянами українських дітей.

Ірландія не надає Україні летальну зброю через принцип нейтралітету, проте долучається до гуманітарних ініціатив та розмінування.

У Британії Зеленський долучиться до лідерів із 50 країн на засіданні Європейської політичної спільноти – формату, який свого часу запропонував Емманюель Макрон. Допомога Україні має стати однією із провідних тем заходу.

Також Зеленський матиме нагоду зустрітися не лише із прем’єром Кіром Стармером, але й з цілою групою лейбористів, зацікавлених у розширенні співпраці між Сполученим Королівством та Україною.

Раніше повідомлялося, що у п’ятницю Зеленський зустрівся з губернаторами США.

Нагадаємо, на початку липня у Британії прийшли до влади лейбористи. Прем’єр-міністром став Кір Стармер.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + ten =

Back to top button