Україна

Зеленський схвалив нові санкції проти Росії


Зеленський схвалив нові санкції проти Росії

До санкціного списку потрапили Апті Алаудінов та Рамзан Цицулаєв – соратники голови Чечені Рамзана Кадирова.

Президент Володимир Зеленський підписав указ №813/2023 про набуття чинності рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 7 грудня щодо застосування санкцій відносно громадян та компаній РФ. Про це повідомляє пресслужба глави держави у четвер.

Контроль за виконанням рішення, введеного указом, покладається на секретаря РНБО Олексія Данілова.

Також зазначено, що цей указ набирає чинності з дня опублікування.

Обмеження запроваджуються щодо 185 іноземців, переважно громадян РФ. Також до списку потрапила 181 компанія, зареєстрована у Росії.

До переліку фізичних осіб входять Апті Алаудінов та Рамзан Цицулаєв – соратники голови Чечені Рамзана Кадирова. Алдуінов – генерал-майор Росгвардії, помічник Кадирова по взаємодії із силовими відомствами, командир спецзагону Ахмат. А Цицулаєв був співробітником інституту МВС РФ, був “представником глави Чечні в Україні”.

Також до санкціного списку потрапили десятки осіб, пов’язаних з поставками електронних компонентів для збройової промисловості Росії, керівники та співзасновники підприємств, пов’язаних з оборонкою та військово-промисловим комплексом.

Обмеження включають блокування активів, обмеження торгових операцій, транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі нашої країни, анулювання чи зупинення ліцензій та заборона на участь у приватизації / оренді, заборона передачі технологій та інше.

Нагадаємо, два тижня тому Україна також запровадила низку санкцій проти російських громадян і компаній. Під обмеження також потрапили компанії із ОАЕ, РФ, Узбекистану, Кіпру, Туреччини, Китаю і Мальти.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button