Україна

У Криму міг бути пошкоджений третій корабель – ВМС


У Криму міг бути пошкоджений третій корабель - ВМС

З 13 кораблів РФ на початок повномасштабного вторгнення, які росіяни готували для захоплення південного узбережжя України, зараз в строю залишається лише три.

Під час ракетного удару по Криму 23 березня міг бути пошкоджений ще один російський корабель – Іван Хурс. Про це сказав речника Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі Радіо Свобода у понеділок, 25 вересня.

“Ця інформація (про пошкодження російських кораблів – ред.) потребує деякого часу для того, щоб її верифікувати повністю. Ми її подаємо також виважено. Я сьогодні тільки зранку підтвердив, що обидва корабля (Ямал та Азов – ред.) пошкоджено. Зараз так само стоїть питання про пошкодження Івана Хурса. Ця інформація так само верифікується”, – розповів він.

За його словами, є підозра, що цей корабель також отримав пошкодження.

“Станом на зараз можемо підтвердити, що обидва ВДК отримали пошкодження. Їхнії характер встановлюється, один з них одразу відправився на ремонт”, – додав Плетенчук.

Коментуючи важливість ураження російських кораблів, Плетенчук зазначив, що з 13 кораблів РФ на початок повномасштабного вторгення, які росіяни готували для захоплення південного узбережжя України, зараз в строю залишається лише три.

“Окрім того, було уражено будівлю військово-морської бази в Севастополі та нанесено вогневе ураження по паливно-мастильних складах”, – розповів речник ВМС.


Розвідувальний корабель “Іван Хурс” був спущений на воду лише у 2017 році та введений у склад Чорноморського флоту РФ у 2018 році. Він оснащений різноманітними комплексами радіотехнічної розвідки, радіоелектронної боротьби, а також системами зв’язку для забезпечення управління флотом. Він призначений для стеження за комплексами протиракетної оборони, а точний склад апаратури не розголошується. Озброєння корабля – декілька тумбових кулеметних установок МТПУ для 14,5-мм КПВТ та декілька ПЗРК. Екіпаж складає 120 осіб.

Нагадаємо, 23 березня українські військові завдали успішних ударів по об’єктам російських агресорів у Севастополі. Зокрема ударів зазнали ВДК Ямал та Азов. Також був уражений центр зв’язку російських окупаційних військ та декілька об’єктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ.

У мережі з’явилися супутникові знімки з наслідками ракетних ударів по російським великим десантним кораблям Ямал і Азов у Севастополі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button