Україна

Зеленський розповів, скільки окуповано територій


Зеленський розповів, скільки окуповано територій

Голова держави повідомив, що 26% національної території все ще перебувають під окупацією ворога.

Нині під російською окупацією перебувають 26% території України. Про це заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє Rai1.

“Після двох років важливо, що нам вдалося захистити нашу державу. Близько 26% національної території все ще перебувають під окупацією, але ми бачимо, що російська армія не може значно просунутися. Ми їх зупинили”, – наголосив голова держави.

За його словами, Україні вдалося об’єднати світових лідерів, тому українці не одні.

“Сьогодні країна знає, що таке війна, на жаль, багато сімей втратили близьких, є поранені і багато на фронті, але ми не одні, нам вдалося об’єднати світових лідерів”, – зазначив лідер країни.

Він додав, що перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну були дуже різними.

“Спочатку був великий хаос, несподіване вторгнення, вночі напади на міста. Люди були шоковані. Тепер все по-іншому, ми почали захищати нашу землю та родини. У нас не було альтернативи”, – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, екс-глава Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що на тимчасово окуповані райони Луганської області російські загарбники цілими сім’ями завозять представників “малих народів” з віддалених регіонів РФ. 

Крім того, за словами міського голови Мелітополя, за час російської окупації населення міста збільшилося, попри те, що понад половина жителів виїхала – на їхнє місце завезли близько 100 тисяч громадян РФ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button