Події

Виправдовував збройну агресію рф та закликав до підтримки окупаційної адмініс…

Виправдовував збройну агресію рф та закликав до підтримки окупаційної адміністрації – повідомлено про підозру послушнику Почаївської лаври

???? За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури послушнику Почаївської лаври повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та виправдовуванні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

???? За даними слідства, послушник, що з 2017 року проживає на території Почаївської лаври, у власних облікових записах у заборонених російських соцмережах поширював дописи про підтримку захоплення територій нашої країни й глорифікацію російських військових.

???? Також у поширених ним відеоматеріалах містяться публічні заклики до підтримки окупаційної адміністрації держави-агресора.

???? Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих ним матеріалах за березень 2022-січень 2023 року виправдовування агресії рф та глорифікації військових країни-загарбника.

???? Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Послушник має непогашену судимість за вбивство.

???? Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button