Україна

Зеленський прогнозує прискорення контрнаступу


Зеленський прогнозує прискорення контрнаступу

Зрештою контрнаступ ЗСУ на півдні буде відбуватися так само як і восени, коли спочатку здавалось, що процес уповільнився, вважає глава держави.

Контрнаступ української армії через певний час може прискоритися, як це було минулого року восени. Такий прогноз озвучив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю українській редакції ВВС, оприлюдненому у четвер, 22 червня.

“Контрнаступ ми оцінюємо позитивно. Не все просто, бо є ті чи інші складнощі… Кроки хотілося б робити більшими, вони трішки менші, але ви знаєте: той, хто бореться – поборе, і той, хто стукає у двері, тому відкриють. Тому в будь-якому випадку, ми впевнені в успіху контрнаступальних дій. Восени у нас були відповідні контрнаступальні дії і здавалось, що це уповільнений процес. Але в якийсь момент всі побачили, як ми стрімко почали просуватись вперед. Так само буде і тут”, – сказав глава держави.

Він запевнив, що українські війська мотивовані, в той час як російським військовим погрожує їхнє керівництво.

“Вони (росіяни – ред.) знають, що якщо вони будуть відступати, їх просто будуть вбивати”, – зазначив Зеленський.

Він нагадав, що Росія робить щоденно страшні трагедії в Україні: “Я не впевнений, що вони можуть нам протистояти. Але те, що вони готові на якісь лиха іти, на великі страждання, доводити свої кроки до природних катастроф, до катастроф великого масштабу, абсолютно зрозуміло”.

Зеленський додав, що підрив дамби Каховської ГЕС затопив чотири тисячі домівок: “Хтось каже, що вони таким чином хотіли запобігти нашому контрнаступу. Ну, я вам скажу чесно, не вірте такій інформації. Росія це робить щоденно. Вона щоденно підриває нашу інфраструктуру, б’є ракетами тощо. Такими діями вони не зупинять нас, а навпаки розлютять людей”.

Раніше Володимир Зеленський визнав, що прогрес на полі бою був “повільнішим, ніж хотілося б” з початку контрнаступу ЗСУ.

Також повідомлялося, що Росія втратила 4 тисячі танків з початку війни проти України, але окупанти закінчують формування резервної армії.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button