Україна

Зеленський про плани Росії: Їм мало України

Зеленський про плани Росії: Їм мало України

Фото: Офис президента

Зеленський поспілкувався з данськими журналістами

Російська армія йтиме далі на захід, якщо Україна програє у війні, вважає президент.

 

Після захоплення України Росія має намір йти далі на захід, вважає президент України Володимир Зеленський. Про можливі плани Кремля він розповів на онлайн-зустрічі з журналістами Данії у вівторок, 14 червня.

 

 

 

“Вони (РФ) хочуть бути максимально впливовими на геополітичній карті світу. І тому їм мало України. За кілька днів вони хотіли окупувати всю Україну, вони хотіли зміни політичної влади України, щоб показати всім державам, які менші за розміром і були в СРСР або які мали вплив з боку армії СРСР (там, де ця армія стояла), що буде далі. Що потрібно постійно зважати на РФ”, – сказав Зеленський.

 

Він вважає, що якщо Україна програє у війні, то російська армія йтиме далі на захід.

 

“Київ – це не фініш у їхньому марафоні. Це був для них сильний початок. Але ми показали свою силу. І зараз дуже важливо, щоб цю силу разом з нами показували наші західні партнери”, – зазначив Зеленський.

 

Президент заявив, що війна має закінчитися повагою до українського народу і суверенітету України.

 

“Війна може закінчитися, коли ми – українці, і тільки ми, – будемо на нашій землі. Звичайно, ми запрошуємо будь-які народи на нашу землю, але тільки в гості і без зброї. Це точно. Тому ця війна має закінчитись повагою до нашого народу, повагою до нашої землі, повагою до наших людей, дітей, до нашого сьогодення та майбутнього і, нарешті, повагою до нашого суверенітету”, – сказав він.

 

Зеленський додав, що Україна має відновити територіальну цілісність. “Я розумію, що не все відразу. Я розумію, що це великий виклик. Проти нас воює Російська Федерація. Друга армія, як говорять, за потужністю у світі”, – зазначив президент.

 

Раніше Зеленський заявив, що час працює на Росію, адже її керівництву байдуже, скільки триватиме війна.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button