Світ

Ердоган сказав, кому на його думку “вигідна війна в Україні”

Ердоган сказав, кому на його думку вигідна війна в Україні

Фото: depositphotos.com

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган

Президент Туреччини під час зустрічі з главою Кремля Путіним заявив, що його країна готова закласти основу для угоди про припинення війни між Москвою та Києвом.

На російсько-українській війні наживаються тільки “західні військові барони”. Про це у неділю, 28 липня, заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, пише Anadolu.

“Ніхто не нажився на цій кривавій бані, крім західних військових баронів. Вони досі підливають вогонь бензином і щосили розпалюють вогонь”, – заявив він. 

Турецький лідер додав, що він запобіг поширенню “цієї пожежі” на Чорне море, “дотримуючись збалансованої політики та діючи чесно між нашими двома сусідами”.

Нагадаємо, раніше з Ердоганом зустрівся Зеленський. Сторони обговорили конференцію, яку Україна планує провести в Туреччині, щодо продовольчої безпеки та свободи судноплавства.

Туреччина вважає “успішним проєктом” Чорноморську зернову ініціативу. Ба більше – на думку Анкари, її дію можна було б відновити та замість постачання зерна з РФ на Захід здійснювати поставки через Туреччину в країни Африки. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + 9 =

Back to top button