Україна

Зеленський про Голодомор: Світ має покарати злочини минулого і сьогодення


Зеленський про Голодомор: Світ має покарати злочини минулого і сьогодення

Сьогодні, 25 листопада, в Україні вшановують пам’ять жертв Голодоморів. Президент подякував усім, хто разом з Україною відновлює історичну правду і справедливість.

Президент Володимир Зеленський записав звернення з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів.

“90 років тому світ не міг бачити повною мірою, що відбувається насправді. Зараз немає тих, хто б не бачив. Є лише ті, хто обирає не помічати. Їх небагато. І буде ще менше. Правда прокладає собі шлях. На цьому шляху світ має об’єднатись і засудити злочини минулого. Світ має об’єднатись і зупинити злочини сьогодення”, – зазначив глава держави.

Він подякував усім, хто разом з Україною відновлює історичну правду і справедливість, хто називає речі своїми іменами і не дозволяє іменам винних у злочинах геноциду, у злочинах війни сховатися за брехнею про нібито непричетність.

Зеленський нагадав, що ідеологи, організатори та виконавці злочинів (часів Голодомору – ред.) не понесли відповідальності і справедливого покарання під час життя.

“Але це не значить, що ми маємо пробачити і забути. Сьогодні мають нести і несуть покарання імена і біографії всіх винних. Покарання ганьбою, клеймом сорому для їхньої ролі у світовій історії, правдою, яку мають знати всі на планеті. Правдою, яка сьогодні є найменшим із того, що можна зробити для вшанування мільйонів жертв. Визнанням тих страшних діянь проти українців злочинами геноциду”, – заявив президент.

Нагадаємо, за словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, Декларацію до трагічного 90-річчя Голодомору 1932–1933 років, ініційовану Україною в ООН, підписали 55 країн. Також її підтримала делегація Європейського союзу.

За даними опитування, Голодомор геноцидом українського народу вважають 92% українців.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button