Україна

Зеленський про F-16: Пройшло 18 місяців, а літаки до нас не долетіли


Зеленський про F-16: Пройшло 18 місяців, а літаки до нас не долетіли

Винищувачі необхідні для того, щоб допомогти Україні збити домінування Росії у повітрі, зазначив президент.


Україна розраховувала на прибуття винищувачів F-16, обіцяних союзниками цього літа, але поки їх ще не побачила. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю ВВС.

“Пройшло 18 місяців, а літаки до нас не долетіли”, – сказав глава держави, додавши, що вдячний за те, що вже надано Україні.
 
Зеленський наголосив, що нові винищувачі необхідні для того, щоб допомогти ЗСУ збити домінування Росії у повітрі та розблокувати небо.
 
Нагадаємо, раніше Зеленський говорив, що Україні необхідно щонайменше 128 винищувачів F-16, щоб створити Росії ефективну конкуренцію в небі.
 
“У нас було рішення про 10-20. Навіть якщо буде 50 – це ніщо. Ми захищаємось, ми потребуємо 128. Це флот”, – сказав президент України.

За інформацією ЗМІ, Україна планує отримати шість літаків F-16 вже цього літа. А до кінця року їх кількість може збільшитись до 20.

Бельгія, Нідерланди, Данія та інші союзники пообіцяли вдвічі більше винищувачів, ніж Україна має навчених льотчиків і інженерів для обслуговування західної авіації

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − 16 =

Back to top button