Україна

Зеленський повідомив про домовленості щодо ППО


Зеленський повідомив про домовленості щодо ППО

Затягування з передачею зброї нашій державі, будь-які обмеження – це запрошення для Росії бити знову і знову, заявив Зеленський.

 

Українська влада має певні домовленості щодо постачання сучасних західних систем протиповітряної оборони і сподівається на прискорення їхнього постачання. Про це у неділю, 26 червня, заявив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні.
 
“Нам потрібна потужна протиповітряна оборона – сучасна, повністю ефективна. Яка може дати повний захист від ракет”, – сказав Зеленський.
 
За його словами, про це Україна щодня говорить із партнерами.
 
“Є вже деякі домовленості. І партнерам потрібно рухатися швидше, якщо вони справді партнери, а не спостерігачі”, – заявив президент.
 
Глава держави підкреслив, що окупантів треба бити щосили, щоб ті не думали, що можуть чинити тиск на будь-кого.
 
“Затягування з передачею зброї нашій державі, будь-які обмеження – це справді запрошення для Росії бити знову і знову. Окупантів – цих терористів – треба бити щосили, щоб вони не думали, що можуть тиснути і когось переграти”, – сказав Зеленський. .
 
“Про що ці ракети сьогодні? Про що і вчорашні 62 ракети – це за одну лише суботу, за 24 години. Вони – про російський почерк: робити ескалацію щоразу, коли відбуваються міжнародні події. І водночас вони про рішучість. Про те, наприклад, що лідери Великої сімки, які зібралися в Німеччині на саміт, мають достатній спільний потенціал, щоб зупинити російську агресію і проти України, і проти Європи в цілому. Це можливо”, – наголосив він.
 
Президент звернув увагу, що у цьому питанні дуже важливі терміни постачання та виконання намірів.
 
“Тільки якщо ми отримаємо все те, про що просимо, і саме в такі терміни, яких потребуємо, – і зброю, і фінансову підтримку, і санкції проти Росії. Інакше в цій війні бути не може. Адже саме тут – у небі над Києвом, у морі біля Одеси, на землі Харківщини, Донбасу, в Херсоні та в Запорізькій області – ось де вирішується, яким буде життя в Європі далі… Саме у нас, в Україні, і ніде більше.
 
Звичайно, немає в Росії стільки ракет, скільки ми маємо впевненості у своїх силах. Але російську зброю може зупинити лише потужніша зброя”, – додав президент.
 
Нагадаємо, західні політики засудили обстріли Києва в неділю вранці російськими військами, назвавши такі дії “варварством” та “свідомою ескалацією” на тлі саміту Великої сімки.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button