Світ

У РФ від голоду загинули десятки коней. 18+

У РФ від голоду загинули десятки коней. 18+

Фото: Кадр із відео

На конезаводі в Ставропольському краї РФ тварини гинуть від голоду

Живі коні ходили по трупах. Де вони вмирали, там їх залишали. Ніхто нічого не робив, розповіла волонтерка незалежному російському виданню.

У Росії на Ставропольському кінному заводі біля хутора Кінний з початку зими загинули від голоду близько 50 коней, живими залишилися близько 80 тварин. Про це розповіла волонтерка Яна Кучеренко, пише російський незалежний ТГ-канал Astra.

“Живі коні ходили по трупах. Де вони вмирали, там їх залишали. Ніхто нічого не робив”, – повідомила Кучеренко.

На фото і відео показані трупи коней, розкидані на території підприємства.

На одному з відео – кінь без ока і з великою раною на морді намагається випити води. Кучеренко каже, що цей кінь уже мертвий.

“Про ситуацію дізналися 29 квітня. Тоді ж Кучеренко та інші волонтери, які хочуть допомогти коням, зустрілися на підприємстві із господарем конзаводу Адель Мажид. За словами Кучеренка, Адель Мажид стверджує, що зараз він не має грошей на корм тваринам”, – йдеться в публікації.

Повідомляється, що того ж дня на конезавод приїхав ветеринарний нагляд.

“Чим закінчилася інспекція – невідомо, але більше нікого на територію підприємства не пускають. За словами Кучеренко, проблеми на конезаводі виникли ще 2016 року – тоді підприємство намагалися знести разом із живими кіньми. Адель Мажид на дзвінки кореспондента Astra не відповів”, – йдеться далі в публікації.

Журналісти повідомляють, що Адель Мажид – уродженець Сирії, він володіє кількома сільськогосподарськими підприємствами. Зокрема у 2013 році йому належав агрохолдинг Саблінське.

Портал NewsTracker стверджує, що чоловік входить у першу двадцятку серед місцевих бізнесменів за рівнем володіння чистими активами – понад 2,2 млрд руб. За деякими даними, його підозрювали у тероризмі й екстремізмі.

Нагадаємо в тимчасово окупованій росіянами Євпаторії нещодавно згорів екзотаріум Тропік-парк. Загинули понад 200 тварин.

У Севастополі через негоду загинули 800 мешканців музею-акваріуму

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button