Україна

Енергоатом спростував фейк про “нештатну ситуацію” на Хмельницькій АЕС


У неправдивих повідомленнях йшлося про нібито позаштатну ситуацію, яка спричинила підвищення радіаційного фону у Хмельницькій та Рівненській областях.

НАЕК Енергоатом спростовує поширюваний в анонімних ТГ-каналах фейк про “нештатний випадок” на Хмельницькій атомній електростанції. Повідомляється, що фейкову інформацію було виявлено у вівторок, 30 квітня.

У неправдивих повідомленнях йшлося про нібито позаштатну ситуацію, яка спричинила підвищення радіаційного фону у Хмельницькій та Рівненській областях.

“АТ НАЕК Енергоатом офіційно повідомляє, що зазначена інформація не відповідає дійсності. Хмельницька атомна електростанція працює в штатному режимі. Жодних відхилень від нормальної експлуатації атомної станції немає, як і немає жодних “нештатних ситуацій”. Радіаційний стан на станції перебуває у межах чинних норм”, – йдеться у повідомленні-спростуванні.

В Енергоатомі додають, що поява подібних повідомлень засвідчує факт використання країною-агресором будь-якого приводу для дестабілізації суспільства в Україні, дискредитації державних органів влади та ослаблення країни.

“Питання інформаційної безпеки, що є складовою національної безпеки країни, є надважливим під час повномасштабної війни. Тому закликаємо громадян користуватися лише перевіреною інформацією із офіційних джерел та не поширювати фейки”, – йдеться далі в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що росіяни розповсюджують фейк щодо наступу на Сумську область. 

ЦПД спростовує новий фейк про “мирні переговори”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button