Україна

Зеленський подав документи на реєстрацію кандидатом у Президенти та заговорив українською

Керівник Судії «Квартал 95» подав документи до Центральної виборчої комісії на реєстрацію кандидатом в Президенти України.

Пряму трансляцію подачі документів транслювали на Facebook-сторінці команди Зеленського.

Після виходу з будівлі ЦВК Володимир Зеленський зазначив, що сьогодні в нього подвійне свято – День народження (25 січня Зеленському виповнюється 41 рік – ред.) як у людини, і День народження як у політика.

«Я дуже радий, що поруч зі мною мої дуже близькі люди, кварталівці. Це і мої юристи, менеджери, нові люди в напрямку нашої партії «Слуга народу». Я дуже радий, що після сьогоднішнього  дня люди нарешті зрозуміють, що це була не якась там реклама, що я людина слова. Якщо я це вирішив, то я це роблю, що це не фейк. Я дуже серйозно відношусь до нашої країни, до життя кожної людини», – заявив Зеленський.

Він також додав, що його команда подала до ЦВК програму кандидата в Президенти, до написання якої була підключена інтернет-спільнота. «Вони долучились до допомоги нам і ми об’єднали їх ідеї в рамках нашої програми. Але це рамкова програма, далі ми її повністю доробимо. Програма – це країна мрій, яку ми бачимо», – підсумував Зеленський.

Зазначимо, що сьогодні Зеленський чи не вперше говорив українською мовою. Зазвичай він спілкується російською. Його колега по «95 кварталу» Євген Кошовий навіть прокоментував цей факт: «Ти диви, як поперло».

Додамо також, що до команди Володимира Зеленського долучилась радниця мера Дніпра, колишня радниця Міністра економіки та Міністра інфраструктури Яніка Мерило. Про це стало відомо 24 січня.

Зеленський заявив про намір балотуватися у Президенти України в новорічну ніч.

Згодом він заявив, що якщо набере на виборах невисокий відсоток підтримки, то піде з політики.

Партія «Слуга народу» була зареєстрована у грудні 2017 року. Зараз за документами її очолює Іван Баканов, якого Зеленський називає юристом «95 кварталу».

Back to top button